Dotari

Cladirea este structurata in:

  • 9 sali de grupa cu tripla  functionalitate: dotate cu mobilier insuficient,  uzat fizic si moral;
  • 6 grupuri sanitare, dotate cu echipamente sanitare aflate in stare de uzura partial sau totala, acestea necesitand revizuirea/inlocuirea in contextul unei revizii generale a instalatiei de apa.
  • 3 holuri cu dulapioare pentru haine;
  • 1 cabinet metodic;
  • 2 birouri (director, administrator)–aparatura existenta in acestea( computere, imprimante, fax,  copiatoare) este uzata fizic si moral, fapt care ingreuneaza desfasurarea activitatii.

Intretinerea, repararea si inlocuirea unor componente ale acestora in intervale dese de timp presupune costuri ridicate, fapt ce  impune inlocuirea acestora cu unele performante.

  • 1 cabinet medical;
  • 1 bucatarie ce necesita dotarea cu cu mobilier vechi si impropriu care nu intruneste exigentele sanitare, cu aparatura electrica veche care necesita consum ridicat de energie electrica;
  • 3 oficii ;
  • spalatorie, uscatorie,calcatorie;
  • spatii de depozitare a alimentelor.

     Utilitati : curent electric, apa curenta, canalizare, sistem de incalzire propriu ( centrala termica).

Instalatia electrica a cladirii este partial refacuta, necesitand inlocuirea conductorilor ramasi neschimbati, depasiti moral si fizic, precum si a tabloului electric situat la etaj si tabloul general aflat in subsolul cladirii, anual facandu-se reparatii la  instalatia electrica, fapt care, pe langa cheltuielile aferente, nu inlatura potentialul pericol.

Curtea unitatii este bine utilata cu aparate de joaca moderne, suprafata pe care sunt amplasate acestea fiind acoperita cu paviment poliuretanic tartan, nota discordanta facand zonele de trafic(aleile) aflate in avansata stare de deteriorare, un adevarat pericol pentru copii si adulti.

SISTEMUL DE CAMERE VIDEO CU CIRCUIT INCHIS

Unitatea noastra scolara este dotata cu sistem de camere video cu circuit inchis folosindu-se echipamente de ultima generatie de la Navaio si Hikvision.

             Cu o monitorizare permanenta, 24 din 24 de ore, putem urmari toate activitatile copiilor dumneavoastra atat pe holuri cat si in curtea institutiei. Pe holuri s-au folosit camere analogice de inalta rezolutie  iar pe exteriorul cladirii s-au montat camere IP de 3MP cu IR( pentru noapte). Atat imaginile camerelor analogice  cat si camerele IP pot fi vizionate din exteriorul scolii prin intermediul internetului. Capacitatea de stocare a datelor este de cel putin 21 de zile, exact cat impune legea.

            Institutia este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal( ANSPDCP) privind inregistrarea si stocarea imaginilor video.

 

 

SISTEMUL DE ALARMARE IN CAZ DE EFRACTIE

 

             Extinderea sistemului de alarmare in caz de efractie a fost executat pentru  acoperirea tuturor zonelor vulnerabile in caz de efractie.

             Sistemul este prevazut cu buton de panica si este conectat atat la dispeceratul de interventii cat si la personalul de conducere al institutiei noastre. Echipele de interventii pot ajunge in cel mult 7 minute de la avertizare.

              Toate aceste extinderi au fost executate conform evaluarii de risc la securitatea fizica, pe care institutia noastra a facut-o anul trecut.

              Echipamentele instalate, centrala de alarmare in caz de efractie si detectorii, sunt de la Paradox- Canada.

 

 

SISTEMUL DE ALARMARE IN CAZ DE INCENDIU

               Extinderea sistemului de alarmare in caz de incendiu s-a facut in baza noului „Normativ privind securitatea la incendiu a construcțiilor, Partea a III-a — Instalații de detectare, semnalizare și avertizare”, indicativ P118/3-2015: distanta maxima de parcurs din orice punct al cladirii pana la orice buton- declansator sa nu depaseasca 15 m, cablu de incendiu rezistent la foc timp de 90 de minute.

               Din punct de vedere tehnic sistemul este unul mixt, executat atat pe fir cat si wireless, si este conectat la dispeceratul de intervenitii dar si la personalul de conducere al institutiei noastre.

               Echipele de interventii pot ajunge in cel mult 7  minute de la avertizare.

               Echipamentele folosite sunt de la Schrack si Siemens.

Toate aceste dotari ale institutiei noastre au fost efectuate pentru siguranta si protectia copiiilor dumneavoastra